ПредишенСледващото

Отзиви за книгата религия за Атеистите

Току-що вдигна темата на есета на религия, а след това започна. Реших да сериозно да мисля за това. Какво е религия за мен? Аз прелисти книги, статии, и още по-объркани от това. Исках първо да се чете като цяло за религията и за атеизъм, а след това да вземе всеки район поотделно. Спрях на атеизма и някак си не искаше да отиде по-нататък. При търсене на Доукинс в библиотеката и не се намери, аз попаднах на тази книга. Реших, че да напусне библиотеката с празни ръце, като нещо лошо и извади.







Харесах някои от главите. Например, глава 9, "Архитектура". Страхотни идеи светските църкви. Особено перспективи храма. Току-що представи тази огромна и нещастен мм, което ни символизира.






Перспективи храм, чийто строеж може да бъде възрастта на земята, за всеки сантиметър от които ще съставляват един милион години. На височина от 46 метра в кулата, в близост до база може да бъде място дебелина златен слой един милиметър, което ще бъде за период от човешкото съществуване.

За вярващите, тази книга - една възможност да гледаме на себе си и да видим колко религия е полезно и чудотворно. За атеисти - възможност на още веднъж, за да се уверите, че "всичко това е глупост." Като цяло, то няма смисъл, и изглежда в пъти твърде наивни, тъй като, по мое мнение, в отсъствието на основен елемент - това е, вяра - всички тези опити vyshpionit в религиозните традиции и ритуали за нещо полезно за светския живот е обречен на провал ,

виж също

Влез с социален. мрежа







Свързани статии

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!