Модерната наука се основава на атеизъм

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Въпреки че науката е предоставила много удобства в материалния свят на хората, също така е отхвърлила и тежко е увредила моралността им. Хората са само един вид същества в необятния космос и не може да стоят в неведение завинаги. Как може заблудата на хората да се преодолее?

Модерната наука се основава на атеизъм

Модерната наука печели доверието на хората като предоставя познания, но това не е нейната истинска природа. Модерната наука не иска да признае, че вече е изчерпала способността си да изучава истината на Вселената.

Модерната наука има установени ясни стандарти, по които подбира кои новооткрити факти и теории да се приемат за истина. Ако могат да преминат експериментално тестване и да се докажат, съгласно традиционните теории, всички тези, които пропагандират атеизъм, могат да се приемат и станат част от общоприетата наука.

От друга страна, тези факти и теории, които подкрепят теизма, ще бъдат напълно отхвърлени, дори ако действителният феномен се е случил и е бил наблюдаван. Общоприетото отношение е, че в такъв случай ще са необходим и повторни експерименти, за да се види дали оригиналните експериментални методи и наблюдения са били неправилни. В такъв случай ще се даде извинението, че теориите на науката сега не могат да обяснят феномена и че обяснение ще се даде по-късно, когато науката напредне повече.

Атеизмът е същността на модерната наука.

Фундаменталната природа на атеизма е отхвърлянето на последиците от природата на ума и сърцето

Конфликтът между атеизма и теизма, както и теорията за еволюцията и създаването, изглежда само конфликт на теории, когато всъщност има много по-дълбоко значение.

Съгласно религиите в миналото, човечеството е било създадено от Богове. Очевидно, боговете са имали изисквания и очаквания за хората, когато са били създадени. По този начин, важността на природата на ума и сърцето, добродетелта и състраданието към хората, станали естествена и очевидна истината за всеки.

Но от гледна точка на атеизма, човечеството не било създадено от боговете. Вместо това се е развило по пътя на еволюцията. Същевременно, еволюцията се основава на „теорията за естествения подбор”. Дали някоя телесна функция на едно животно ще остане или не, изцяло е зависи от нейната полезност. По този начин, природата на ума и сърцето станали маловажни. Някои хора подържат моралността си единствено и само въз основа на техните собствени мисли.

Истина е, че модерната наука е променила коренно методите на производство материални ресурси, което доведе от така нареченото „масово производство” и създаде условия за конкуренция, която от своя страна насади в хората манталитет за надпреварване, като го определи като нещо „добро” и „необходимо”. Тези неща могат с основание да се нарекат недостатъци на модерната наука, което в крайна сметка доведе до разрушението на човешкия морал.

Теорията за еволюцията е съществена част от модерната наука

Познанието за материята, донесена на хората от модерната наука, не трябва да променя вярата на хората в Боговете. Преди създаването на теорията за еволюцията, без значение колко много познание хората са получавали за материята, това само усилвало вярата на хората в Боговете. Хората са били смаяни от дълбоката величественост на Боговете в създаването на света.

Но ситуацията напълно се променила с раждането на теорията на еволюцията, която вярва, че Боговете нищо не са създали. Вярвайки в теорията за еволюцията, хората всъщност изоставят вярата си в Боговете.

Теорията за еволюцията е съществена част от модерната наука. Разликите между теизма и създаването, атеизма и еволюцията, не се основават на това, колко сложен е света и дали Земята е център на слънчевата система. Те всъщност са за това, откъде произлиза света. Най-добрият пример е съществуването на доказателства за предисторически цивилизации

Когато се докаже, че теорията за еволюцията е неправилна, неправилните възприятия, проповядвани от модерната наука, ще се разрушат. Останалото познание за материята и ума ще продължат развитието си.

По http://www.pureinsight.org/pi/index.php?news=167

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Можете да разпечатвате и разпространявате всички статии публикувани на „Clearharmony” и тяхното съдържание, но ви молим да цитирате източника.